Recept
1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met peper en zout.
2. Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.
3. Fruit de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel uit de pan en laat afkoelen.
4. Verpak het vlees met de ham en het paddenstoelenmengsel in bladerdeeg.
5. Vorm of steek van het overgebleven bladerdeeg figuurtjes uit zoals sterretjes of blaadjes en leg ze op het deeg.
6. Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de koelkast.
7. Haal het vlees 1 uur vóór verder bereidingen uit de koelkast, zo kan het op kamertemperatuur komen.
8. Verwarm de oven voor op 180°C.
9. Bestrijk het deeg met de eidooier met melk.
10. Bak het vlees in circa 40 minuten goudbruin en medium.
11. Laat het vlees uit de oven 10 minuten rusten.