Recept
Meng de ingrediënten van het kruidenmengsel.
Bestrijk beide kanten van de ribbekes met mosterd en strooi er vervolgens het kruidenmengsel over.
Laat 45 min bij kamertemperatuur rusten.
Steek de BBQ aan om indirect te roken op een temperatuur van 125°C.
Zet een pan met water (of appelsap, bier, etc.) in het indirecte gedeelte onder het vlees.
Plaats de ribbekes rechtstaand op de BBQ in een ribrack of leg ze neer met de holle kant naar beneden.
Rook de ribbetjes zo’n kleine 2 uren.
Neem de ribbetjes van de BBQ leg ze één per één in een stuk aluminiumfolie, bestrijk ze met de basting saus.
Leg de ribbekes opnieuw 1,5 uur op de BBQ.
Na anderhalf uur haal je de ribbekes van de BBQ, verwijder de folie en smeer de ribbekes opnieuw in met de basting saus.
Plaats de ribbekes nog een 45 minuten op de BBQ
Bestrijk de ribbekes voor het serveren nog een beetje met overgebleven basting saus.