Philly Cheesesteak Sandwich
Ingrediënten
Voor 4 personen

1 kg Rib eye (= Côte a l’Os zonder been)
Zout 
Peper
Lookpoeder
1 grote gehakte ui > optioneel
250 gr in kwartjes gesneden champignons  > optioneel
boter
1 kg Provolone kaas (of cheddar smeltkaas)
250 ml Runderbouillon
2 stokbroden, of 4 lange ovenbroodjes
30-60 minuten

Recept

Het vlees (eventueel eerst een uurtje in de diepvriezer leggen) zo dun mogelijk snijden en kruid met zout, peper en lookpoeder.

De gehakte ui en champignons sauteren in boter, kruiden met peper en zout  en in een pan op de BBQ zetten.

De kaas in grote brunoise snijden en in een pot op de BBQ plaatsen (roer op tijd!!)

Giet in een andere pan voldoende runderbouillon. Schroei het vlees langs beide zijden dicht en leg in de kokende runderbouillon voor een paar minuten.

Haal het vlees uit de runderbouillon en leg er nu de ui / champignons in.

Hak het vlees in kleine stukjes

Snijd een broodje open, leg er het gehakte vlees in, vervolgens de ui / champignons  en schep er de gesmolten kaas over.
toegevoegd door Jokke