Tripel Braadkip
Kip de Karmeliet; een heerlijk stuk braadkip met de smaak van een fantastische tripel bier.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1x Braadkip - 1kg
zout
bloem
citroen
4 eetlepels suiker
2x sjalotjes
250 ml créme fraiche
7x takje peterselie
2x Flesje Karmeliet tripel 33cl
nootmuskaat
4x stronkje witlof
3x eetlepel boter
versgemalen peper
30-60 minuten

Recept

Snij de braadkip en wrijf de stukken in met zout en peper. Bestrooi ze vervolgens met bloem en verhit wat boter in de pan. Bak de stukken gemarineerde kip tot dat ze een goudbruine kleur krijgen. Haal de kip uit de pan, pers wat citroen uit en was de witlof met water. Halveer het witlof vanuit de lengte en marineer deze met zout, peper en een beetje nootmuskaat.Bak deze vervolgens zo een 3 minuten  in het achtergebleven bakvet. Pel en versnipper de twee sjalotjes en bak ze vervolgens een kleine twee minuten met de witlof mee. Open de flesjes tripel karmeliet van 33cl en schenk deze over het witlof. Pak de stukken kip er boven op en stoof deze afgedekt zo een kwartier lang. Pak 250ml creme freche en roer deze door het vocht. Laat de kip nog ongeveer 10 tot 12 minuutjes op laag vuur staan. Marineer het hele gerecht vervolgens met wat peper, zou en citroensap. Pak de peterselie, was deze en plaats ze bij de stukken kip en groenten. Naar voorkeur op een warme grote schaal. Verwarm (Kook) de saus in tot de 50% van de hoeveelheid. Schenk een deel van de saus over het gerecht en garneer met de peterselie. De andere helft van het saus serveer je ten slotte bij het gerecht.
toegevoegd door mooibier