Met courgette, paprika en buffelmozzarella
Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt. Aan het einde voeg je nog wat buff elmozzarella toe die heerlijk smelt. Bellissima!
Ingrediënten
Voor 2 personen
2 knoflooktenen
1 courgette
1 gele paprika
125 g buffelmozzarella
200 ml tomatenpassata
2 tl paprikapoeder
2 platbroden
50 g belegen kaas
2 tl rozemarijn
1 el olijfolie
Extra vierge olijfolie naar smaak
Peper & zout naar smaak
Recept
1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflookfijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen.Scheur de mozzarella klein.
2 Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette3 minuten.
3 Meng de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in eenkom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in metde tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover enbestrooi met de rozemarijn.
4 Bak de platbroodpizza op een ovenrooster met bakpapier ongeveer7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt,de mozzarella erover en laat de kaas even smelten.
5 Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
Tip! Passen niet alle pizza’s tegelijk in de oven? Beleg de volgendeplatbroden pas als de andere in de oven bakken, zo voorkom je dat debodem vochtig wordt.
javascript:nicTemp();