Zongedroogde tomaatjes
Nina Lekker om zo te snacken of door een salade.

Ingrediënten
Voor 3 personen

1 doosje (Roma) tomaten 
5 eetlepels Italiaans kruiden (of andere kruiden, net wat je lekker vindt) 
2 eetlepels olijfolie 
3 teentjes knoflook (je hoeft ze niet te pellen)
20-30 minuten

Recept

(Voor)bereiding

- Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.- Snij alle tomaten in vieren (alsze groot zijn in zes-en)- Plet met een mes de knoflookteentjes.- Doe de tomaten, olijfolie en Italiaanse kruiden in een kom en hussel het door elkaar.- Leg alle tomaten (laat het vocht in de kom achter) op een bakplaat. 
- Leg de 3 knoflookteentjes er tussen.         
Schuif de bakplaat voor 3 uur onder in de oven. Controleer na 2 ½ uur of de tomaten al klaar zijn.Haal de tomaten uit de oven en laat de ze afkoelen.  
Doe de knoflookteentjes weg.

Je kunt ze in een potje bewaren door ze onder
“olie” te zetten.

 
toegevoegd door josejansen