Hartige Spinazietaart
Jolanda Eet smakelijk!

Ingrediënten
Voor 3 personen

6 of 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid) 
400 gram bevroren spinazie (mag a la crème)
200 gram gerookte zalm, (zalm kan je er ook uitlaten of vervangen door andere kaassoorten)
3 lente uitjes
3 eieren
Peper en zout
50 gr roomkaas, als de spinazie niet met crème is
Olie en bloem
75 gr geraspte pittige kaas
Springvorm van 22 cm doorsnee
20-30 minuten

Recept

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Doe de spinazie in een pannetje op laag vuur en laat dit ontdooien ( ong 10 minuten). 
Zet de oven aan op 200 graden (voor een elektrische). 
Snijd intussen de lente-uitjes. 

Als het bladerdeeg ontdooid is: vet een springvorm in, stof deze af met wat bloem en bekleed de vorm met het bladerdeeg. 
Steek met een vork wat gaatjes in het deeg. 
Giet overtollig vocht af van de spinazie. 
Zet het vuur uit en voeg de lente-uitjes toe en eventueel de roomkaas. 
Klop de drie eieren even los,doe er naar smaak peper en zout bij.
Giet dit mengsel bij de nog warme spinazie. 
Snijd de gerookte zalm instukjes en roer deze door het spinaziemengsel.
 Doe dit mengsel in de springvorm.

Overdek dit alles met geraspte kaas en zet het zo’n 45 minuten in de oven. 
Het is klaar als het spinaziemengsel stevig blijft als je er in snijdt.
toegevoegd door josejansen