Kruidenboter met knoflook
Lekker voor op een warm stukje brood, maar ook op een hete biefstuk of een stukje gegrilde vis.

Ingrediƫnten
Voor 10 personen

150g roomboter, ongezouten
klein bosje peterselie
klein bosje bieslook 
een beetje bladselderij of maggiplant
wat citroen- of sinaasappelschil, fijn geraspt
1 eetlepel citroensap
3 tenen knoflook
1 eetlepel olijfolie
1/4 theelepel zeezout
versgemalen peper
1 theelepel honing
0-10 minuten

Recept

Was en hak alle kruiden heel fijn. Doe de knoflook in een klein schaaltje samen met de olijfolie en gaar het zachtjes in de magnetron, zo'n 20-30 seconden op 600W. Zo wordt de knoflook milder van smaak, maar verliest niet aan zijn geur.

Doe de kruiden, knoflook en olie, zout, peper, honing en citroensap en schil in een vijzel en stamp ze tot een puree. Voeg het geheel aan de zachte boter en klop het luchtig met de hand of met de mixer op. Het liefst een uurtje laten rusten op een koele plek voor het serveren.

toegevoegd door BGastronome