Creme de cassis
Creme de cassis uit eigen keuken. Twee lastige voorwaarden: verse zwarte bessen zien te vinden en veel tijd tot beschikking voordat je werkelijk het likeurtje wil drinken. Nu is het zo dat je hetzelfde principe gebruiken kunt voor andere fruit: ik heb tegelijkertijd ook rode bessen en bramen gebruikt voor een likeur met wat kaneel en vanille. Zeker een aanrader!

Ingrediƫnten
Voor 10 personen

800g verse zwarte bessen
500ml vodka
300g suiker
150ml water
Langer dan 2 uur

Recept

De verse bessen wassen, goed laten uitlekken en in een glazen wekpot leggen. Overgieten met vodka, afsluiten en 5 maanden in een donkere kast laten staan.

Daarna een siroop van water en suiker maken (gewoon suiker laten smelten en aan de kook brengen, verder niet koken) en laten afkoelen.

De bessen in vodka goed pletten en daarna goed zeven en uitknijpen. De resterende bessen kun je weggooien - niet meer bruikbaar. De gekoelde suikersiroop toevoegen, daarna in flesjes overgieten. Idealiter, laat je de flesjes nog een paar maanden staan, maar het is ook meteen erg lekker. 

Met wat bruisende witte wijn heb je kir. En als je champagne gebruikt - kir royale!
toegevoegd door BGastronome