Gevulde eieren
basisrecept gevulde eieren

Ingrediënten
Voor 6 personen

6 eieren
2 el Calvé yofesh (knijpfles) (mayonnaise)
1 mespunt kerriepoeder
1 el verse bieslook (gehakt)
peper 
10-20 minuten

Recept


1. Kook de eieren in ruim kokend water in 8 - 10 minuten hard.
Giet af en laat schrikken onder koud water.
Pel de eieren en snijd ze voorzichtig in de lengte doormidden.

2. Haal de eidooiers voorzichtig met de punt van een mes eruit.
Wrijf de eierdooiers met de bolle kant van een lepel door een zeef en vang het kruim op in een kom.

3. Meng vervolgens met de mayonaise en kerriepoeder tot een gladde massa.
Indien gewenst breng op smaak met peper en indien gewenst zout.

4. Snijd eventueel aan de bolle kant van de eihelften een kapje af, zodat ze stevig blijven staan.
Schep het eidooiermengsel in de spuitzak en vul de eihelften. Bestrooi met gehakte bieslook.
toegevoegd door gretet