pasta met tomaat-basilicumsaus met mozzarella.
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 eetlepels olijfolie
1 ui, grof gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt of fijngeperst
1-2 eetlepels tomatenpuree (75 gr)
2 (400 gr) blikken hele roma tomaten
1 handvol verse basilicum, gesneden in fijne reepjes
40 gr (2 eetlepels) boter
50 ml room of crème fraîche
zout en versgemalen peper naar smaak
200 gr mozzarella, in blokjes gesneden
Recept
BereidingswijzeVoorbereiding: 10min › Bereiding: 25min › Klaar in:35min
- Verhit de olijfolie op een matig vuur en roerbak de ui gedurende ongeveer 10 minuten.
- Na 5 minuten voeg je de knoflook toe.
- Voeg de tomatenpuree en de tomaten uit blik toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook.
- Verlaag de temperatuur en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de basilicum toe en roer.
- Roer de 2 eetlepels boter erdoor.
- Laat even sudderen en voeg de room of crème fraîche toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Strooi er tenslotte de mozzarella over, laat deze een beetje smelten en serveer met een pasta naar keuze.