Pasta Carbonara
de echte Italiaanse pasta carbonara, zonder room dus.

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 eetlepels extra vierge olijfolie
125 gr pancetta ham, in blokjes zeer klein
2 theelepels versgemalen zwarte peper
150 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
1 ei
3 eierdooiers
zout
500 gr spaghetti
20-30 minuten

Recept


Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur en bak de pancetta lichtbruin(ongeveer 8 minuten).
  • Voeg peper toe en roer af en toe, totdat de pancetta sterk begint te ruiken.
  • Doe de pancetta en olijfolie in een grote kom en laat iets afkoelen.
  • Klop eieren en eigeel in een beker.
  • Wanneer de pancetta enigszins afgekoeld is, roer je het ei mengsel erdoor, vervolgens de helft van de parmezaanse kaas en zet opzij.
  • In de tussentijd breng je een grote pan met gezouten water aan de kook en kook je de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking (8-10 minuten).
  • Giet de spaghetti af, waarbij je 150 ml van het pasta-water overhoudt.
  • Meng de hete spaghetti direct in de kom met het ei- en pancetta mengsel en roer goed.
  • Roer er geleidelijk wat van het pasta water door, zodat de saus lekker romig wordt.
  • Indien nodig, roer je er meer Parmezaanse kaas door.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met de resterende Parmezaanse kaas.
toegevoegd door gretet