Macaroni met kaassaus
iets uitgebreidere versie van macaroni met kaas. superlekker, vult heel goed

Ingrediënten
Voor 4 personen

225 gr ongekookte macaroni
50 gr boter
2 1/2 eetlepel bloem
275 gr geraspte belegen (Cheddar) kaas
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
750 ml melk
30 gr boter
50 gr broodkruimels (paneermeel)
snufje paprikapoeder
30-60 minuten

Recept


Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 
  •  Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af.
  • Smelt 50 gr boter in een pan op middelmatig vuur.
  • Roer er net zoveel bloem doorheen totdat er een roux ontstaat.
  • Voeg de melk langzaam roerend aan de roux toe.
  • Roer de Cheddar en Parmezaanse kaas er doorheen, zet het vuur laag totdat alle kaas gesmolten is en de saus een beetje dik is.
  • Schep de macaroni in een ovenschaal, giet de kaassaus erover en roer alles goed door elkaar.
  • Smelt de resterende boter in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Voeg de broodkruimels toe en bak ze bruin aan.
  • Verspreid ze egaal over de macaroni en bestrooi ze tenslotte met een beetje paprikapoeder.
  • Bak 30 minuten op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
  • Eet op als het nog warm is!
toegevoegd door gretet