iets uitgebreidere versie van macaroni met kaas.
superlekker, vult heel goed
Ingrediënten
Voor 4 personen
225 gr ongekookte macaroni
50 gr boter
2 1/2 eetlepel bloem
275 gr geraspte belegen (Cheddar) kaas
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
750 ml melk
30 gr boter
50 gr broodkruimels (paneermeel)
snufje paprikapoeder
Recept
BereidingswijzeVoorbereiding: 20min › Bereiding: 30min › Klaar in:50min
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af.
- Smelt 50 gr boter in een pan op middelmatig vuur.
- Roer er net zoveel bloem doorheen totdat er een roux ontstaat.
- Voeg de melk langzaam roerend aan de roux toe.
- Roer de Cheddar en Parmezaanse kaas er doorheen, zet het vuur laag totdat alle kaas gesmolten is en de saus een beetje dik is.
- Schep de macaroni in een ovenschaal, giet de kaassaus erover en roer alles goed door elkaar.
- Smelt de resterende boter in een koekenpan op middelmatig vuur.
- Voeg de broodkruimels toe en bak ze bruin aan.
- Verspreid ze egaal over de macaroni en bestrooi ze tenslotte met een beetje paprikapoeder.
- Bak 30 minuten op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
- Eet op als het nog warm is!