Een romige maissoepje uit New England, een gebied in het noordoosten van de Verenigde Staten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
40 g boter
250 g hamblokjes
2 stengels bleekselderij, geschild en fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 el verse tijmblaadjes
¼ tl gemalen cayennepeper
1 ½ el bloem
850 ml hete kippenbouillon
325 g geschilde aardappels, in blokjes gesneden
1 blik maiskorrels (300 g), afgespoeld en uitgelekt
3 el roomzout en peper
verse fijngeknipte bieslook, als garnering
paprikapoeder, als garnering
Recept
Smelt de boter in een soeppan en bak de hamblokjes in 3 minuten. Voeg de bleekselderij, ui, tijm en cayennepeper en bak 10 minuten mee. Roer de bloem erdoor en voeg de hete kippenbouillon al roerend toe. Voeg de aardappelblokjes toe en breng de soep even aan de kook. Verlaag het vuur en laat de soep afgedekt 10 minuten koken. Roer als laatste de maiskorrels en room er door en laat alles nog eens 3 minuten koken. Proef of er nog zout en peper bij moet. Serveer de soep en garneer elke portie met wat fijngeknipte bieslook en een beetje paprikapoeder.