Recept
Voorbereiding
- Rooster de noten gedurende een tiental minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Hak de noten in grove stukken.
- Hak de witte chocolade in grove stukken.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Smelt de pure chocolade met 150g boter au bain marie. Roer er de bruine suiker door.
- Schep in een kom en laat lichtjes afkoelen.
- Meng er de eieren met een houten lepel één voor één onder, vervolgens de bloem, de grofgehakte witte chocolade, de room en de geroosterde nootjes.
- Boter een rechthoekige bakvorm ( +- 16 x 26 cm) in, schep het deeg in de vorm en schuif gedurende 40 min in een op 150°C voorverwarmde oven.
- Leg er een vel aluminiumfolie over en laat nog 20 min bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Snijd de brownie in kleine rechthoekige stukjes en smullen maar!
Tips:
Je kan de brownie 3 dagen bewaren.
Je kan de overschot ook invriezen in porties en laten ontdooien wanneer je er zin in hebt!