Een heerlijke Vlaamse klassieker die met vis of kip wordt gemaakt. Deze variatie met kip komt uit Gent. Gebruik groentebouillon van goede kwaliteit en geef er vers brood en een romige Chardonnay bij.
Ingrediënten
Voor 4 personen
6-8 drumsticks
1,2 L groentebouillon
25g boter
1 ui
1 prei
3 winterpeen
4 stengels bleekselderij, geschild
4 middelgrote (400 g) geschilde vastkokende aardappels
zout en versgemalen peper
200ml room
2 eierdooiers
fijngehakte peterselie, als garnering
vers brood, voor erbij
Recept
Laat de drumsticks 20-25 minuten in de groentebouillon koken. Snij intussen de ui fijn en de prei, winterpeen en bleekselderij in smalle reepjes (julienne). Schil de aardappels en snij ze in vieren. Smelt de boter in een braadpan en voeg de ui, prei, winterpeen, bleekselderij en aardappels toe en breng op smaak met zout en peper. Bak dit al roerend in 2-3 minuten. Haal de kippendrumsticks uit de pan (bewaar de bouillon) en ontvel ze. Voeg 1 liter van de bouillon en 150 ml van de room aan de groenten toe en roer alles goed door. Laat 8 minuten koken. Doe de kip in de pan en laat het gerecht nog 5 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn. Proef en bepaal of er meer zout of peper bij moet. Klop de eierdooiers met de rest van de room, haal de pan van het vuur en roer dit mengsel (in het Frans heet dit een ‘liaison’) voorzichtig door het gerecht. Serveer met fijngehakte peterselie en vers brood. Heerlijk met een romige Chardonnay.