Reuben
Dit rijkelijk belegde broodje wordt halverwege de 19e eeuw in New York uitgevonden, waarschijnlijk door Joodse immigranten. Tegenwoordig hebben alle delicatessen in de ‘Big Apple’ hun eigen variatie. Serveer de Reuben op de traditionele manier, met een handje chips en een augurk!

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 el mayonaise
2 el ketchup
1 tl Worcestersaus
2 tl citroensap
½ sjalotje, fijngesnipperd
2 tl kappertjes, fijngesneden
snufje chilipoederpeper
300 g wijnzuurkool, goed uitgelekt
8 dikke sneden zuurdesembrood
100 g Emmentaler, geraspt
300 g pastrami
chips, voor erbij
augurk, voor erbij
10-20 minuten

Recept

Maak eerst de saus door mayonaise, ketchup, Worcestersaus, citroensap, sjalotje, kappertjes, chilipoeder en peper in een kom te mengen. Roerbak de zuurkool op hoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag in ca. 6 minuten. Leg de sneden brood op een bakplaat en rooster ze aan een kant goudbruin onder de gril . Haal 4 van de sneden eruit en leg ze op een plank. Draai de andere 4 sneden om, smeer de helft van de saus erop, beleg ze met de kaas en laat de kaas in een paar minuten onder de gril smelten, maar hou het brood goed in de gaten zodat het niet verbrandt! Maak de sandwiches als volgt: Beleg de sneden met kaas met de pastrami en de zuurkool. Smeer de rest van de saus over de andere 4 sneden en leg ze op de zuurkool. Snij elke sandwich doormidden, prik de sneetjes vast met een satéstokje en serveer met chips en een augurk.
toegevoegd door PWestbeek