Penne a l'arrabiata saus
Italiaanse penne a l'arrabiata met snippers van Parmigiano (parmesan) en afgewerkt met zongedroogde tomaatjes.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

250 g pasta
500 g tomaten in blik
1 of meer gedroogde peperoncini (kleine rode pepertjes)
half zongedroogde tomaatjes
3 teentjes knoflook
Parmigiano
olijfolie
selderijpoeder
peper
zout
20-30 minuten

Recept

  1. Versnipper de knoflookteentjes en bak ze lichtbruin in wat olijfolie en voeg de tomaten toe en prak de tomaten in stukjes en laat alles sudderen. 
  2. Voeg er een stuk Parmigiano aan toe en laat het meekoken.
  3. Voeg de fijngesneden rode pepertjes, peper, zout en een snuifje selderijpoeder.
  4. Voeg er drie eetlepels olijfolie aan toe en laat de saus verder inkoken tot ze heel dik wordt.
  5. Kook de penne gaar in voldoende gezouten water of in water met een blokje bouillon.
  6. Giet de pasta af in een vergiet. 
  7. Zet de saus terug op een hoog vuur en giet er de uitgelekte pasta bij.
  8. Warm alles stevig op en probeer een wat droger gerecht te maken door de ingekookte saus nu ook te mengen met de pasta.
TIP: Dien op met snippers parmesan en fijngesneden half zongedroogde tomaatjes.

TIP:
Je kan de parmesan vervangen door verse pecorino.
toegevoegd door Arties