Appelcake met yoghurt en amandelen
Dit recept combineert de zoete zachtheid van de cake, frisheid van de appels en knapperigheid van de noten. Bovendien is het aanzienlijk sneller om te maken dan de traditionele appeltaart. Amandelen kunnen eventueel ook door walnoten vervangen worden.

Ingrediƫnten
Voor 8 personen

130g roomboter
100ml dikke volle yoghurt
2 eieren
200g suiker
200g bloem
1,5 theelepels bakpoeder
2 friszure appels
100 amandelsnippers
1 theelepel vanillesuiker
1 theelepel kaneel
snuf zout
30-60 minuten

Recept

Klop de boter, suiker, zout, vanillesuiker en kaneel op tot een mooie lichte en luchtige massa. Eieren een voor een toevoegen, daarna de yoghurt. Alle bloem en bakpoeder in een keer in het beslag mengen. Het beslag hoort vrij dik te zijn.

De appels schillen, het klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. Door het beslag mengen samen met ong. 80 gr. van de amandelsnippers. 

Het beslag overgieten in een goed beboterde en met bloem bestoven bakvorm, 20x20cm. De resterende amandelen erop strooien. Bakken op 180C, ongeveer 40 minuten, testen met een houten prikkertje.
toegevoegd door BGastronome