Albacore tonijn wordt meestal vanuit het vriesvak van de supermarkt verkocht. Ontdooi de vis en dep deze goed droog voor gebruik.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
2 el sojasaus
1 el rijstazijn
1 el honing
4 el sesamolie
4 albacore tonijnsteaks (Ć 125 g)
olijfolie
zout en peper
1 zak gemengde sla (200 g)
1 rode ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
2 avocado's, in plakjes gesneden
Recept
Maak eerst de dressing door de sojasaus, rijstazijn, honing en sesamolie in een kom te klutsen. Zet 2 el van de dressing apart. Kwast de tonijnsteaks met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan en grill de tonijnsteaks in 2-3 minuten per kant. Verdeel de sla, rode ui en plakjes avocado over de borden en schenk de dressing (behalve de 2 el) over elke portie. Leg de gegrilde tonijnsteaks op de sla en verdeel de 2 el dressing over de tonijnsteaks.