Paella
-In plaats van kipdrumsticks, kun je blokjes kipfilet gebruiken of varkensvlees. In traditionele paella wordt zelfs konijn gebruikt. -Paella is ook lekker met vis of zeevruchten zoals mosselen, inktvis, venusschelpen en kabeljauw. Voeg deze steeds als laatste toe.

Ingrediënten
Voor 4 personen

150g groene erwtjes (uit de diepvries)
250 g grote gepelde garnalen (uit de diepvries)
0,05 g saffraan
800 ml hete kippenbouillon
4 kipdrumsticks
zout en peper
2 ½ el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
125 g chorizoworst, in plakjes gesneden
300 g arboriorijst (risottorijst)
1 tl (gerookte) paprikapoeder
2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
verse fijngehakte peterselie
partjes citroen, voor erbij
30-60 minuten

Recept

Haal de erwtjes en de garnalen uit de diepvries en laat ze een beetje ontdooien. Laat de saffraan in de hete kippenbouillon wellen en breng de kipdrumsticks op smaak met zout en peper. Verhit 1 ½ eetlepel van de olijfolie in de grote hapjespan. Bak de kipdrumsticks aan alle kanten bruin in ongeveer 8 minuten. Haal de drumsticks uit de pan, leg deze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie. Giet de rest van de olijfolie in de pan en bak de sjalotjes, knoflook en chorizo in 5 minuten zacht. Zet het vuur iets hoger, voeg rijst, paprikapoeder en tomaten toe en roer alles goed door gedurende een paar minuten. Doe de kipdrumsticks terug in de pan, schenk de bouillon (met saffraan) erbij, leg een deksel op de pan (of dek goed af met aluminiumfolie) en laat het gerecht 20 minuten zachtjes koken zonder in de pan te roeren. Leg de erwtjes en garnalen als laatste bovenop het gerecht, maar roer nog niet in de pan. Leg de deksel er weer op (of dek goed af met aluminiumfolie) en laat de paella nog 13 minuten koken. Haal de pan van het vuur, roer de paella goed door en laat het gerecht nog 2 minuten staan. Bestrooi de paella met de fijngehakte peterselie en serveer met de partjes citroen.
toegevoegd door PWestbeek