Hummus met geroosterde paprika en feta
Een heerlijke variatie van de traditionele hummus. Je kunt het ook pittiger maken door een hete pepertje erin te verwerken. Een makkelijke voorafje of borrelhapje, lekker met wat geroosterde pita brood, crackertjes, verse groente, verse brood.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1 rode paprika
1-2 flinke knoflooktenen
150g kikkererwten (uit een blik)
1 eetlepel tahina
sap van 1/2 citroen
2-3 eetlepels olijfolie
50g feta
een beetje peterselie of koriander voor garnering
eventueel zout en peper
10-20 minuten

Recept

Maak de paprika schoon en snijd hem in 3-4 grote stukken. Leg ze met de vel naar boven op een bakplaat. Leg de geplette knoflook tenen erbij, besprenkel ze lichtjes met olijfolie. Laat ze roosteren onder een gril. Anders wil het ook gemakkelijk op een bbq. Even afdekken, daarna de geblakkeerde vel eraf halen. Zet een klein stukje geroosterde paprika aan de kant, voor garnering.

In een food processor de kikkererwten doen, paprika, knoflook, tahina, citroensap, olijfolie en feta (let ook een beetje aan de kant voor straks). Fijn malen tot een gladde pasta. Op smaak brengen met zout en peper, ik voeg meestal geen zout meer toe, de feta is al behoorlijk zout. Als je de hummus te dik vindt, kun je het met een lepel gekookte water verdunnen.

De hummus in een kom doen, bestrooien met de gereserveerde paprika en feta, peterselie  of koriander, een paar drupjes olie erop en meteen serveren. 
toegevoegd door BGastronome