Karnemelkwafels
Niets is zo lekker als zelfgemaakte wafels, warm uit het ijzer en geserveerd met gemarineerde aardbeien en een kloddertje geklopte slagroom!

Ingrediënten
Voor 4 personen

400 g zelfrijzend bakmeel
3 el lichtbruine basterdsuiker
½ tl gemalen kaneel
snufje nootmuskaat
½ tl zout
4 eieren, gescheiden
600 ml karnemelk
merg van 1 vanille-stokjes
50 g boter, gesmolten, plus iets meer voor het bakken
Langer dan 1 uur

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef zelfrijzend bakmeel boven een kom en meng het  met de lichtbruine basterdsuiker, gemalen kaneel, nootmuskaat en zout. In een andere kom de eidooiers, karnemelk en vanillemerg met een garde goed klutsen. Voeg dit aan de droge ingrediënten toe samen met de gesmolten boter en schep alles voorzichtig om. Klop de eiwitten bijna stijf en schep ze ook voorzichtig door het mengsel. Maak het wafelijzer goed heet en kwast het in met boter. Gebruik een maatschepje van ca. 80-100 ml om van het mengsel wafels te bakken. Zorg dat het mengsel goed verspreid is over de wafelvorm, maar niet helemaal tot de randjes. Klap het wafelijzer dicht en bak de wafels in ongeveer 3-5 minuten. Hou ze warm in de oven terwijl je de rest bakt. Serveer de warme wafels.
toegevoegd door PWestbeek