Deze salade Caprese wordt gemaakt met plakjes gebakken mozzarella – zacht en gesmolten van binnen, kruidig en krokant van buiten. Met verse, rijpe tomaten, geurige basilicum en een mooie dressing met citroensap en bieslook is deze versie van de bekende klassieker een ware smaaksensatie!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de dressing:
2 el citroensap
100 ml olijfolie
2 el verse bieslook, fijngesnipperd
zout en peper
Voor de salade:
40 g paneermeel
1 el gedroogde oregano
zout en peper
2 bollen mozzarella (125 g per bol), een stukje van de uiteinden eraf gesneden en elk bol in 4 plakjes gesneden
15 g bloem
1 ei
5 el zonnebloemolie
4 grote rijpe vleestomaten, elke tomaat dwars doormidden in drieën gesnedenbosje verse basilicum, alleen de blaadjesvers geroosterde ciabatta, voor er
Recept
Maak de dressing door alle ingrediënten in een kom te klutsen. Meng in een ondiep bord het paneermeel met de oregano en zout en peper. Doe de bloem en ei ook op twee aparte, ondiepe borden. Klop het ei los. Dep de mozzarellaplakjes goed droog met keukenpapier en haal ze eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatst door het gekruide paneermeel. Leg de mozzarella plakjes daarna op een bord en laat ze een halfuurtje in de koelkast opstijven. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de plakjes mozzarella in 1-2 minuten per kant. Om de salade te serveren stapel je de plakken tomaat, de blaadjes basilicum en de gebakken mozzarella om en om en schenk wat dressing over elke portie. Garneer met een beetje basilicum en serveer met vers geroosterde ciabatta.