Een authentieke currypasta kan je natuurlijk zelf maken, maar echt makkelijk is dat niet. Vooral niet omdat de ingrediëntenlijst vrij lang is en omdat veel producten niet altijd overal verkrijgbaar zijn. Daarom is een kant-en-klare groene currypasta uit de supermarkt een prima oplossing.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g kipfilet (in kleine blokjes gesneden)
2 ½ el vissaus
300g jasmijnrijst (of witte rijst)
1 ½ el zonnebloemolie
3 el Thaise groene currypasta
rasp van 1 limoen (of 3 limoenblaadjes, zonder kern, gescheurd)
sap van ½ limoen
400 ml kokosmelk
200 ml water
½ grote aubergine (in blokjes gesneden)
100 g erwten (uit de diepvries)1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 el rietsuiker (of gewone suiker)bosje basilicum (alleen de blaadjes en laat wat blaadjes over voor het garneren)
Recept
Marineer de kip het liefst één uur van tevoren in de vissaus. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een grote wok en voeg de currypasta toe. Bak de pasta 3 minuten op een middelhoog vuur totdat deze geur afgeeft. Voeg de limoenrasp (of limoenblaadjes) en het limoensap toe en laat dit nog een minuut meekoken. Roer er 100 ml van de kokosmelk door, voeg de kip (met de marinade) toe, verhoog het vuur en laat het weer 1 minuut koken. Voeg de rest van de kokosmelk en het water toe en laat dit afgedekt nog 8 minuten koken. Voeg tenslotte de aubergine, erwten en paprika toe en laat alles zonder deksel op een hoog vuur nog eens 4 minuten koken. Haal de pan van het vuur en roer de suiker en de basilicum erdoor. Proef of er nog meer vissaus bij moet en serveer het gerecht met de rijst. Garneren met een paar verse basilicumblaadjes.