Waldorf in een potje
De salade wordt geserveerd in een jampot met laagjes little gem ertussen. Tips: -Deze salade leent zich uitstekend voor om mee te nemen: naar je werk, naar het strand, voor een picknick… -Traditioneel wordt de salade gemaakt met druiven in plaats van cranberry’s. -Voor een lichtere salade, gebruik je alleen yoghurt en geen mayonaise. -Voor dit recept heb je vier potjes nodig zoals die van Bonne Maman jam. In plaats van een jampot kan je ook een glas van ongeveer hetzelfde formaat gebruiken.

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor de dressing:
4 el mayonaise
2 el volle yoghurt
sap van ½ citroen
2 el walnootolie
zout en peper
Voor de salade:
50 g walnoten
1 gerookte kipfilet, in blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1 Gala appel, geschild, zonder klokhuis en in blokjes gesneden
4 el gedroogde cranberry’s
1 little gem, gewassen, goed gedroogd en in reepjes gesneden
0-10 minuten

Recept

Maak de dressing door alle ingrediënten in een grote kom te klutsen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof. Doe de kipfilet, bleekselderij, appel, gedroogde cranberry’s en geroosterde walnoten in de kom met de dressing en schep alles voorzichtig om. Schep de salade in de potjes en maak laagjes met wat reepjes little gem.
toegevoegd door PWestbeek