Mango smoothie
Het is dan officieel een smoothie, maar het is zo heerlijk dik en zijdezacht, dat het je aan een goede milkshake doet denken. En het is de perfecte manier om geen overrijpe bananen meer weg te gooien. Waar heb ik het over? Nou, bij mij is er altijd 1 of 2 bananen over op het einde van de week die echt erg rijp zijn en dus niet meer opgegeten zullen worden. Meestal pel ik ze, doe ik ze in een zakje en stop ze in de vriezer, in de hoop dat er ooit een bananenbrood of zo van gemaakt wordt. Soms heb ik dus een beste voorraad, al helemaal omdat ik niet zo vaak een bananenbrood maak. Dit recept vraagt juist om zo'n superrijpe bevroren banaan en in tegenstelling tot bananenbrood kost het amper tijd en moeite. Voortaan de bananen dus niet weggooien, maar netjes in de vriezer stoppen.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

1 zeer rijpe banaan, bevroren
1 kleine mango
2 eetlepels gezoete gecondenseerde melk
2 theelepels citroensap
verse melk, ongeveer 200ml
0-10 minuten

Recept

Het maken gaat net zo simpel als bij alle smoothies: de bevroeren banaan, het vruchtenvlees van de mango, gecondenseerde melk en citroensap in een blender pureren (ik doe dat met een staafmixer, in een hoge beker). Daarna verse melk toevoegen (of drinkyoghurt) tot je gewenste dikte hebt. In de glazen inschenken en drinken maar!
toegevoegd door BGastronome