Chorizo heeft veel smaak: lekker pittig, iets rokerig en tegelijkertijd een beetje zoet. Een ideale basis dus voor een verwarmend soepje!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
200 g chorizo, in plakjes gesneden
500 ml kippenbouillon
500 ml passata di pomodoro
1 groot blik kikkererwten (800 g), uitgelekt en afgespoeld
bosje basilicum, alleen de blaadjes (bewaar een paar blaadjes voor de garnering)
Recept
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit ui en knoflook zachtjes in 3 minuten. Voeg de chorizo toe en bak deze al roerend mee in 3 minuten. Voeg de kippenbouillon, passata en kikkererwten toe en breng de soep even aan de kook. Verlaag het vuur, leg een deksel op de pan en laat de soep 8 minuten koken. Haal de pan van het vuur, roer de basilicum erdoor en serveer. Garneer de soep met blaadjes basilicum.