Pittige maaltijdsoep van kikkererwten en chorizo
Chorizo heeft veel smaak: lekker pittig, iets rokerig en tegelijkertijd een beetje zoet. Een ideale basis dus voor een verwarmend soepje!

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
200 g chorizo, in plakjes gesneden
500 ml kippenbouillon
500 ml passata di pomodoro
1 groot blik kikkererwten (800 g), uitgelekt en afgespoeld
bosje basilicum, alleen de blaadjes (bewaar een paar blaadjes voor de garnering)
10-20 minuten

Recept

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit ui en knoflook zachtjes in 3 minuten. Voeg de chorizo toe en bak deze al roerend mee in 3 minuten. Voeg de kippenbouillon, passata en kikkererwten toe en breng de soep even aan de kook. Verlaag het vuur, leg een deksel op de pan en laat de soep 8 minuten koken. Haal de pan van het vuur, roer de basilicum erdoor en serveer. Garneer de soep met blaadjes basilicum.
toegevoegd door PWestbeek