Nooedles met broccoli, tofu en sesamdressing
Kant-en-klaar gekruide tofu is makkelijk in gebruik en snel te bereiden. Gebruik de tofu in salades, hartige taarten of in lichte roerbakgerechten zoals deze. Dit gerecht staat binnen 10 minuten op tafel!

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 ½ el sojasaus
1 ½ el limoensap
1 ½ el honing
4 el sesamolie
1 tl gemalen gember
1 teentje knoflook, geperst
2 el sesamzaadjes
1 pak woknoedels (248 g)
2 el wokolie (of zonnebloemolie)
2 pakken tofu roerbakreepjes (pittig gekruid)
1 rode chilipeper, in ringetjes gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
4 bosuitjes, schuin in stukjes van ca. 3 cm gesneden
1 stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden
partjes limoen, voor erbij
10-20 minuten

Recept

Maak eerst de sesamdressing door de sojasaus, limoensap, honing, sesamolie, gemalen gember, knoflook en sesamzaadjes in een kom te klutsen. Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze daarna af met koud water en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en bak de tofu roerbakreepjes en rode chilipeper op hoog vuur al omscheppend in 3 minuten. Voeg de paprikareepjes, lente-ui en broccoliroosjes toe en bak al omscheppend in 3 minuten. Roer de noedels en dressing erdoor, laat het nog even doorwarmen en serveer met partjes limoen.
toegevoegd door PWestbeek