Oliebollen met appeltjes
Een wat luchtigere en rijkere variatie op de traditionele olibollen. Heerlijk fris met stukjes appel en een flinke laag poedersuiker.

Ingrediƫnten
Voor 30 stuks

250ml volle melk
3 eetlepels suiker
snuf zout
40g roomboter
1 tl droge gist
vanille en kaneel naar smaak
300g bloem
2 flinke zoetzure appels, geschild, zonder het klokhuis en in kleine stukjes gesneden
geurloze olie om in te frituren
Langer dan 1 uur

Recept

De boter smelten, handwarme melk toevoegen, samen met zout, suiker en vanille/kaneel. Het geheel moet aangename voor de hand temperatuur hebben voor dat je gist toevoegt, dus wel even checken en dan pas de gist in oplossen. Daarna alle bloem toevoegen en het deeg goed kneden. Het zal redelijk slap blijven, dat is ook de bedoeling. De appeltjes erbij doen, goed doorheen roeren. Daarna het deeg afgedekt een uurtje op een warm plek laten rijzen.

De oliebollen met een lepel of ijschep vormen en bakken in heet olie op 170-180C. Als ze klaar zijn, even laten uitlekken op keukenpapier, voor het serveren met poedersuiker bestrooien. Ze zijn de eerste dag het lekkerst.
toegevoegd door BGastronome