Rundvleesreepjes en mini-krieltjes hebben een korte kooktijd nodig en zijn heerlijk in allerlei roerbakshotels. Dit makkelijk gerecht zet je binnen 20 minuten op tafel.
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 ½ el olijfolie
1 klontje boter
2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
350 g rundvleesreepjes
700 g mini-krieltjes (uit een zak)
1 grote stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden
1 rode paprika, gehalveerd, schoongemaakt en in reepjes gesneden
2 tl Provençaalse kruiden
zout en peper
Recept
Verhit 1 el van de olijfolie in een wok en bak de rundvleesreepjes op hoog vuur in 2 minuten. Roer de knoflook er snel door en zet het vlees daarna apart in een kom onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie en de boter in de wok en bak de mini-krieltjes al roerend op een middelhoog vuur in 8 minuten. Voeg de broccoliroosjes, paprikareepjes, Provençaalse kruiden, en zout en peper toe en roerbak alles nog 3 minuten. Roerbak als laatst de rundvleesreepjes nog 3 minuten mee en serveer.