Rugelach
Dit is een moderne versie van een ouderwets koekje. Het deeg is lekker bros, de vulling smeuig en fruitig, heerlijk met een kopje thee.

Ingrediƫnten
Voor 24 stuks

Voor het deeg:
160g bloem
110g roomboter
100g roomkaas (monchou)
1 eetlepel suiker
snuf zout
voor de vulling:
200g gemengde gedroogde fruit
100g marsepein
speculaaskruiden naar wens
poedersuiker om mee te bestrooien
30-60 minuten

Recept

Voor het deeg de goed gekoelde boter  in blokjes snijden en met de vingertippen in het bloem, suiker en zout inwrijven. Daarna de roomkaas toevoegen, ook in blokjes gesneden en licht en kort kneden. Het deeg hoort een bal te vormen, maar er zullen nog strepen roomkaas zichtbaar zijn. Het deeg afdekken en in de koelkast zetten.

Voor de vulling het fruit wellen in heet thee, laten uitlekken en samen met de marsepein en evt. speculaaskruiden tot een vrij dikke massa malen in een foodprocessor.

Het deeg in twee delen, elk helft uitrollen tot een rondje, vrij dun (3mm). Elke rond in 12 partjes snijden, op elk partje een beetje vulling leggen en oprollen, zoals je dat bij een croissant zou doen. Bakken in voorverwarmde oven op 180C, ong. 20-25 minuten. Terwijl de koekjes nog heet zijn, met de poedersuiker bestrooien.
toegevoegd door BGastronome