Andijvie schotel
Sonja Bakker recept

Ingrediënten
Voor 4 personen

500 gram Andijvie (gesneden) 
500 gram Mager rundergehakt
 250 gram Aardappelschijfjes
 2 bakjes Magere spekjes
 3 eetlepels Bak & Braad 
1 bakje Crème fraîche
 3 Teentjes Knoflook (geperst)
 4 Eieren 250 gram
 Geraspte 30+ kaas
 1 scheutje Olijfolie Zout en peper 
30-60 minuten

Recept

Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt in de Bak & Braad. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water. Roer de crème fraîche met de eieren los en roer de kaas erdoor, eventueel wat zout en peper toevoegen. Draai het vuur uit en roer het crème fraîche mengsel door de andijvie. Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven af op 175 graden.
toegevoegd door wineke