Dit recept maakt deel uit van een driegangen kerstmenu vlees.
Ingrediënten
Voor 4 personen
50 gram roomboter
scheutje olijfolie
350 gram risotto
1 ui, fijngesneden
1 glas witte wijn
1 liter vlees- of groentebouillon
250 gram pompoen, gekookt en gepureerd
60 gram pancetta of spekjes, in blokjes
50 gram Parmezaanse kaas
een plukje verse perterselie
Recept
Kerstmenu Vlees
☆
Risotto met pompoen en spek
☆
Rollade gegaard in melk
☆
Panna cotta met frambozencoulis
Smelt de helft van boter en een scheutje olijfolie in een ruime pan. Voeg de spekblokjes en de ui toe en fruit aan (let erop dat de ui hierbij niet kleurt).
Voeg de rijst toe en laat de rijst de boter opnemen. Voeg vervolgens de wijn toe en roer er een keer doorheen. Voeg twee soeplepels hete bouillon toe. Zodra het vocht bijna verdampt is, voeg je steeds twee soeplepels bouillon toe. Roer na 10 minuten de pompoencrème erdoor.
Voeg zodra de rijst al dente –beetgaar- is (na ongeveer 20-25 minuten) de geraspte kaas toe en de rest van de boter. Laat een paar minuten staan met het deksel op de pan.
Neem een serveerring (desgewenst) om de risotto mooi op de borden te serveren. Decoreer met fijngehakte peterselie.