Schelvisfilet met citroensaus
Vis als hoofdgerecht lijkt misschien een uitdaging, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Wil je iets bijzonders op tafel zetten, maar niet te lang in de keuken staan, dan biedt dit recept de uitkomst. Serveer de schelvisfilets met gegratineerde groente uit de oven als bijgerecht. Dit hoofdgerecht heb je binnen een mum van tijd op tafel en aan de smaak zal je het niet merken! Buon appetito!

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 schelvisfilets
een paar eetlepels bloem
zout en peper
6 el olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 el kappertjes
100 ml witte wijn
2 citroenen: van 1 het sap
een bosje verse peterselie
10-20 minuten

Recept

Kerstmenu Vis
Mezzelune met gerookte zalm en garnalen
Schelvisfilet met citroensaus & gegratineerde groenten
Cranberry-pistache cantuccini met vin santo en kaneelijs

Dep de schelvisfilets droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en wentel even door de bloem.

Laat
de olijfolie warm worden en bak de filets 2 minuten aan elke kant. Houd ze even apart in aluminiumfolie.

Voeg
de knoflook in de hete pan en fruit even zachtjes aan. Voeg de kappertjes, wijn, citroensap van 1 citroen en peterselie toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de visfilets toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes garen.

Serveer
de vis met de saus en decoreer met dun gesneden citroenplakjes en vers gehakte peterselie. 
toegevoegd door zitizitoni