Salade met granaatappel, geitenkaas & walnoten
Deze overheerlijke salade bevat veel verschillende ingrediënten, smaken en texturen. Het maakt niet zoveel uit wat voor een sla je gebruikt. Kies bijvoorbeeld een mix van kropsla en een beetje little gem, of voor romeinse sla en rucola, een zakje gemengde sla.. net wat je lekker vindt! Naast bijgerecht kun je deze salade ook prima serveren als voorgerecht met crostini met tomaatjes, basilicum en extra vergine olijfolie. Buon appetito!

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 kropsla en 1 little gem
2 sinaasappels
pitjes van een ½ granaatappel
6 walnoten
2 el pijnboompitten
1 zachte geitenkaas, in stukjes 
Voor de dressing:
6 el extra vergine olijfolie
2 el balsamico-azijn
2 tl honing
1 tl mosterd
zout
10-20 minuten

Recept

Vegetarisch kerstmenu 
Stelline gevuld met pompoen, ricotta en pijnboompitten
Kleurrijk groentebrood met radicchio & frisse salade met granaatappel en geitenkaas
Kaasplankje met vijgenrolletjes


Was en droog de sla (in slacentrifuge). Snij de bladeren grof. 

Schil
de sinaasappels:
Snijd eerst de onder- en bovenkant van de sinaasappel af. Snijd vervolgens de schil inclusief het wit van de sinaasappel af. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
 
Pers
de restanten van de sinaasappels uit door er in te knijpen (vang hierbij het sap op in een kommetje. 

Rooster
de walnoten enkele minuten in een droge hete koekenpan. Hak ze grof. 

Rooster
de pijnboompitten in een droge hete koekepan tot ze licht beginnen te kleuren (haal ze vervolgens uit de pan anders kunnen ze verbranden in de pan die nog een tijdje heet blijft).

Maak de dressing: 


Meng
alle ingrediënten van de dressing én de helft van de sap van de sinaasappels door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout/ sinaasappelsap/ azijn/ olijfolie. 

Meng
alles voor het serveren door elkaar en voeg nog een snuf zout toe. 
toegevoegd door zitizitoni