Een heerlijke luchtige schuimtaart voor als je écht zin hebt in gebak. Het is enorm veel werk, dat zal ik niet ontkennen, maar het is het zeker waard!
Voor 12 personen
Voor de schuimlagen:
2 eiwitten
110 gram fijne kristalsuiker
75 gram poedersuiker (gezeefd)
75 gram hazelnoten, gemalen
450 gram botercrème (zie hieronder)
Voor de botercème
500 ml volle melk
100 gram suiker
½ vanille stokje
45 gram custardpoeder
2 eierdooiers
100 gram suiker
300 gram zachte roomboter, luchtig geklopt
20 ml mokka-extract (zie hieronder)
Voor het mocca-extract:
50 ml zeer, sterke, warme espressokoffie
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel Nescafé
25 gram hazelnootpâté (zie hieronder)
Voor de hazelnootpâté
250 gram ontvliede hazelnoten
50 gram suiker
Voor de afwerking:
100 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
30 gram poedersuiker