Lekker voor doordeweeks: pasta met tomatensaus met tonijn, courgette en verse basilicum.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 uitje € 0,10
rode peper € 0,30
blikken of pakken tomatenblokjes a 400 gr 2 x € 0,45 = € 0,90
2 x 160 gr tonijn in olie uit blik 2 x 1,59 = € 3,18
400 gr pasta € 0,80
citroen € 0,35
courgette € 0,79
Verse blaadjes basilicum € 0,50
75 gr gerapste kaas € 0,85
Recept
In huis:
- peper en zout
- snufje kaneel
- olijfolie
Bereiding:
Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes, hak de rest fijn. Snipper ook het uitje.Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote pan, fruit de rode peper en de ui met een klein snufje kaneel. (klinkt misschien raar maar kaneel is erg lekker in dit recept). Hak de courgette in blokjes en bak 3 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes en de tonijn toe en breng op smaak met een beetje peper en zout. Laat 20 min zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar en giet af. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit, voeg de rasp en het sap toe aan de tomatensaus. Hak de basilicum grof en voeg samen met de helft van de parmezaanse kaas toe aan de saus. Schep de pasta er door en serveer met de rest van de kaas en wat basilicumblaadjes.