Een verwarmende herfstige soep van pompoen, met gember, Thaise rode curry pasta en kokosmelk.
Ingrediƫnten
Voor 6 personen
1 pompoen (ong 1 kg)
2 sjalotjes
1 eetlepel olie
1 eetlepel geraspte verse gember
2 knoflookteentjes, fijn gehakt
1-2 theelepels Thaise rode curry
200ml kokosmelk (blik)
Recept
De pompoen wassen, open snijden en de zaadjes verwijderen. Het vlees in niet te grote brokken snijden. De meeste pompoenen zijn niet bepaald zacht rauw, je zult een scherpe, grote en zware mes nodig hebben om de klus makkelijker te maken.
De sjalotjes schillen en in stukjes snijden, aanfruiten in olie samen met de gember en knoflook. Daarna de curry en pompoen toevoegen, water of bouillon erbij gieten, totdat het geheel net niet onderstaat. Aan de kook brengen en zachtjes laten doorkoken totdat de pompoen helemaal zacht is. Dat is afhankelijk van hoe groot de stukken waren, maar is meestal met een half uurtje wel klaar.
Het geheel pureren met een staafmixer, op smaak brengen met zout en peper. Daarna de kokosmelk toevoegen en even zachtjes opwarmen. Heet serveren.