Salade Sud Ouest
Een lekkere Franse salade met de smaken van het zonnige zuiden des lands!

Ingrediënten
Voor 1 personen

2 tl notenazijn
2 el extra vergine olijfolie
½ tl Dijonmosterd
fleur de sel
versgemalen peper
¼ fijngesnipperde rode ui
1 el fijngesnipperde bieslook
100g gemende sla
50g plakjes gerookte eendenborst
5 kerstomaatjes, doormidden gesneden
30g walnoten, grof gehakt
1 el milde olijfolie
1 Cabécou kaasje
10-20 minuten

Recept

In een grote kom, de notenazijn, extra vergine olijfolie, Dijonmosterd en zout en peper goed klutsen. Roer de ui, bieslook en sla erdoor. Doe de sla op een groot bord en verdeel de eendenborst, kerstomaatjes en walnoten over de sla. Verhit de milde olijfolie in een kleine koekenpan en bak de kaas snel aan beide kanten bruin. Leg de kaas op het midden van de salade, besprenkel met nog een beetje bieslook en serveer met een rode Bordeaux.
toegevoegd door PWestbeek