Dit pastagerecht zet je in ‘no time’ op tafel. En je hebt geen verse ingrediënten nodig!
Ingrediënten
Voor 4 personen
400g spaghetti
2 el olijfolie
4 teentjes knoflook, in plakjes
mespunt chilivlokken
1 tl gedroogde rozemarijn
80g ansjovis, fijngesneden
1 blik tomatenblokjes (400g)
100g zwarte olijven
50g kappertjes
versgemalen peper
basilicumblaadjes, als garnering
Recept
Breng een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een grote koekenpan en zweet de knoflook, chilivlokken en rozemarijn in 3 minuten zacht. Voeg de ansjovis toe en laat deze nog 2 minuten meebakken. Voeg de tomatenblokjes, zwarte olijven, kappertjes en versgemalen peper toe en verhoog het vuur. Laat de saus 20 minuten koken, de eerste 10 minuten zonder en de laatste 10 met het deksel. Giet de pasta af maar bewaar 80ml van het kookwater. Voeg het kookwater aan de saus toe samen met de pasta. Meng alles goed en serveer met de basilicum.