Cassolette de la mer
Een zomerse vis cassolette met frisse smaken. Serveer met een goed gekoelde sauvignon blanc uit Duras.

Ingrediƫnten
Voor 3 personen

250 g zalmfilet
600 ml visbouillon
mespunt saffraandraadjes
klontje boter
1 el milde olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
500 g fruits de mer
100 ml witte wijn
250 g  jumbo garnalen
1 tl gedroogde dille
mespunt kurkuma
100 ml room
partjes citroen, voor erbij
20-30 minuten

Recept

Pocheer de zalm in de bouillon en snij deze daarna in grote stukken. Bewaar 500 ml van de bouillon en week de safraandraadjes in 2 eetlepels van de afgekoelde bouillon. 

Verhit de boter en olie in een grote pan en laat de sjalotjes en knoflook zachtjes zweten. Verhoog het vuur en voeg de fruits de mer toe. Degaceer met de wijn. Voeg de zalm, 500 ml bouillon, geweekte safraandraadjes, garnalen, dille, kurkuma en room toe.

Laat het gerecht 4 minuten koken en serveer met partjes citroen.
toegevoegd door PWestbeek