Het dagelijks patatje heeft de laatste tijd flink wat concurrentie gekregen van allerlei pasta's en rijst maar voor mij blijft een goede aardappelbereiding toch nog altijd top. Het is een kwestie van variatie.
Een lekkere puree gaat er ook bij kinderen vlot in en als men er groentjes tussen mengt, hebben ze die meteen ook binnen.
Ingrediënten
Voor 8 personen
2 kg geschilde aardappelen
100 g boter
4 courgettes
5 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook,..)
peper, zout en muskaatnoot
geraspte kaas
1 losgeklopt eitje
Recept
Kook de geschilde aardappelen gaar in water met zout. Draai ze door de roerzeef en meng er terwijl ze nog warm zijn de boter in vlokjes onder.
Schil de courgettes met een dunschiller en verwijder eventueel het zachte gedeelte. Snijd in grove stukken en kook gaar in water met een bouillonblokje. Laat uitlekken, draai eveneens door de roerzeef en meng met de aardappelpuree.
Voeg een weinig room of melk toe tot de puree voldoende smeuïg is. Breng op smaak met zout, peper, muskaatnoot en de tuinkruiden. Meng er nog het losgeklopt eitje onder. Het eitje geeft kleur en doet de puree "opkomen".
Doe alles in een vuurvaste schotel, strooi er nog wat kaas over en schuif gedurende 25 minuten in een warme oven.
Schep met een grote ijsschep mooie bollen op elk bord.