Serveer deze salade als lunch of als lichte avondmaaltijd met een plak geroosterd zuurdesembrood besprenkeld met een beetje goede olijfolie en wat zeezout.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
½ tl Dijonmosterd
zout en peper
200 g jonge spinazie
4 el gedroogde cranberry’s
150 g camembert, in blokjes gesneden
80 g walnoten
klontje boter
1 tl licht bruine suiker
1 appel, gehalveerd, zonder klokhuis en in partjes gesneden
Recept
In een grote kom de balsamicoazijn, olijfolie, mosterd, zout en peper tot gladde dressing kloppen.Doe de gewassen spinazie in de kom met de dressing en meng heel voorzichtig zodat alle blaadjes met een laagje dressing bedekt worden. Schik de spinazie op vier borden en verdeel de cranberry’s en de camembert over elk bord. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder vet gedurende 3 minuten. Haal de walnoten uit de pan, hak ze grof en verdeel ze over de salade. Smelt de boter in de koekenpan. Strooi de suiker op de gesmolten boter en roer goed totdat deze opgelost is. Bak de partjes appel 3-4 minuten per kant goudbruin. Verdeel de warme appelpartjes over de salade en serveer meteen.