Deze gemakzuchtige versie wordt bereid in een zware rvs bakpannetje. Een voorwaarde is dat er geen onderdelen van zijn die niet in de oven kunnen. Verder is het een uitstekende appelgebakje, zoals je ook zou verwachten van een tarte tatin.
Ingrediƫnten
Voor 6 personen
3-4 zoet-zure appels, geschild en in grove stukken gesneden
200g bladerdeeg
100g suiker
60-70g roomboter
Recept
In het rvs pannetje de suiker samen met roomboter laten smelten en op een zacht vuurtje niet te donkere karamel van maken. Liever niet roeren, dan gaat het te snel stollen, maar de warmte verdelen door de pan te kantelen.
In de karamel de stukken appel schikken, redelijk dun uitgerolde deeg overheen leggen, de zijkanten een beetje om de appels heen vouwen. Bakken in voorverwarmde oven op 200C, minuut of 20. Serveren met de appels als bovenlaag (en natuurlijk al de lekkere karamel), eventueel met een bolletje vanille ijs.