Griekse kip
Een snelle doordeweekse maaltijd met de smaak van de zomer!

Ingrediënten
Voor 4 personen

4 kipfilets
2 tl gedroogde oregano
sap van ½ citroen
zout en peper
2 el olijfolie
250g kerstomaatjes, gehalveerd
100g feta, in blokjes gesneden
130g kalamata olijven
paar druppels citroensap
2 el olijfoliegekookte bruine rijst of orzo, om te serveren
tzatzikisaus, voor erbij
20-30 minuten

Recept

Marineer de kip 2 uur van tevoren in de oregano, citroensap en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en breng de kipfilets op smaak met zout. Bak de kipfilets 8 minuten per kant. Maak ondertussen de salade door de tomaten, feta, olijven, citroensap en olijfolie te mengen. Serveer de kipfilets met de salade, bruine rijst of orzo en tzatzikisaus.
toegevoegd door PWestbeek