Chocolade madeleines met confiture de lait
Door de chocolade en een zacht hart van karamel, zijn deze madeleines extra lekker!

Ingrediƫnten
Voor 24 stuks

175 g boter, gesmolten en afgekoeld
220 g patentbloem
2 el cacaopoeder
mespunt zout
4 eieren
200 g suiker
2 tl vanille extract
3 el gemalen amandelen
confiture de lait
Langer dan 1 uur

Recept

Een madeleine blik goed invetten en met bloem bestrooien. Zeef de bloem, cacaopoeder en zout. Klop de eieren en suiker dik en romig. Voeg het vanille extract en de gesmolten boter toe. Dan voorzichtig de bloem aan dit mengsel toevoegen. En als laatste de gemalen amandelen. Vul de holtes in de bakvorm voor 3/4. Voeg dan een theelepel confiture de lait op elke portie toe. Afdekken met nog een beetje van het chocolade mengsel. Doe het blik een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de madeleines in 8-10 minuten en laat ze op een rek afkoelen.
toegevoegd door PWestbeek