Dit is een heerlijke soep op basis van prei, venkel en witte selder. Een soep voor op koude winteravonden. De venkel geeft de soep iets extra, waardoor de soep zelfs niet misstaat op een feest- of kerstmenu.
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 eetlepels olijfolie
200 g prei, kleingesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 g venkelknollen, bijgesneden en gehakt
100 g gehakte bleekselderij
250 g bloemige aardappelen, geschild en in blokjes
1 ¼ liter bouillon
zout & versgemalen peper
1 theelepel verse tijm
2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie
verse croutons, ter garnering
Recept
Verhit de olie in een grote, zware pan. Doe er de prei, knoflook, venkel en bleekselderij in en fruit die 10 minuten, of tot de groenten bijtgaar zijn.
Voeg de aardappel, bouillon, wat zout en peper en de tijm toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 20 tot 25 minuten sudderen, of tot de groenten volledig gaar zijn.
Pureer de soep in een blender of keukenmachine. Schep de soep in soepborden en garneer met gehakte peterselie en croutons.