Eén van de recepten die ik van thuis meekreeg toen ik zelf m'n potje moest gaan koken. Zo smaken worteltjes het best, beetje zoet, beetje zout, beetje pittig.
Bereidingswijze
Schraap de wortels en snij ze doormidden in dunne plakken. Snij deze op hun beurt in kleine reepjes. Pel de ajuin en snipper hem fijn.
Laat een klontje boter smelten en laat de ajuin stoven zonder te bruinen. Voeg dan de worteltjes toe en laat een paar minuutjes mee stoven.
Voeg peper, zout en tijm toe en overgiet de worteltjes met water zodat deze bijna oversopt worden. Voeg vervolgens een eetlepel suiker toe. Indien je de worteltjes iets pittiger wil, kan je ook een klein lepeltje mosterd toevoegen.
Laat de worteltjes nu verder pruttelen op een zacht vuurtje en roer af en toe.
Haal de worteltjes van het vuur wanneer ze beetgaar zijn.
Om de wortelsaus te binden gebruik je een kleine eetlepel aardappelzetmeel. Los de aardappelzetmeel eerst op in een klein beetje water en meng met de worteltjes.
Tip : lekker met aardappelpuree en stoofvlees.