Waldorfsalade
10-20 minuten
Laatst viel het me op dat je bijna nooit Waldorfsalade op het menu treft. Toch bijzonder, al helemaal gezien het feit dat maaltijdsalades nog altijd erg populair zijn. Nu dan toch maar een recept voor deze klassieker, met een kleine twist. De salade is absoluut de moeite waard: fris, knapperig, sappig. Serveren als een voorgerecht of bijgerecht of met wat koude geroosterde kip als een lichte maaltijd.
Ingrediënten
voor 2 personen

3-4 stengels bleekselderij, met blaadjes eraan
1/2 rode appel
klein trosje rode of groene pitloze druiven
handjevol nootjes (walnoot, pecan of hazelnoot)
een paar blaadjes sla
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel milde mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel yoghurt
wat citroensap
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.